Girincs.hu

„Jó kis Hely” Közösségi Tér kialakításának infrastrukturális háttere Girincs községben”

FOP-2.1.2-16-2018-00080 – „Jó kis Hely” Közösségi Tér kialakításának infrastrukturális háttere Girincs községben

A kedvezményezett neve:      Girincs Község Önkormányzata

A projekt címe:                       „Jó kis Hely” Közösségi Tér kialakításának infrastrukturális háttere Girincs községben”

A szerződött támogatás összege (Ft): 20 000 000

Támogató alap:                       Európai Strukturális és Beruházási Alapok

A támogatás mértéke:                        100 %

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2020.02.29.

A projekt azonosító száma:    EFOP-2.1.2-16-2018-00080

A projekt tartalma:

 

A fenntartható társadalmi és gazdasági fejlődés érdekében Girincs településen a megvalósítani kívánt „Jó kis hely Girincs Községben” program során legfontosabb célkitűzésünk, hogy a településen megtörjük a gyermekes családok ismétlődő szegénységi körét és elősegítsük esélyeik tartós és hosszú távú növekedését.

Középtávú célunk, hogy az alacsony érdekérvényesítő képességgel rendelkező társadalmi csoportok be tudják azonosítani érdekeiket, képesek legyenek azt megfogalmazni és érdekeikért cselekedni.

A „Jó kis hely” közösségi tér feladata és célja, hogy a gyerekekre és családjaikra irányuló meglévő fejlesztéseket, kezdeményezéseket, programokat összefogja, felkarolja, s elérhető módon biztosítsa a településen élő 0-25 éves korosztály, és szüleik számára.

A közösségi tér rövid távú célja, hogy a szolgáltatáshiányos településen a szükségleteknek megfelelő mennyiségben és minőségben biztosításra kerüljenek a hiányzó szolgáltatások, programok, illetve elősegítse az azokhoz való hozzáférést.

A „Jó kis hely” biztosításával hozzáférhetővé válik minden gyerek korcsoportot, valamint 25 év alatti fiatalokat elérő preventív célú kistelepülési komplex gyerekprogramok és szolgáltatások. Erősítsük a család társadalmi szerepét, növeljük a családi kohéziót, krízishelyzeteket kezeljük, illetve kialakulásuk megelőzése érdekében olyan komplex szolgáltatásokat biztosítunk, amelyek kiegészítik a településen már működő programokat és szolgáltatásokat, valamint az önkormányzat alapellátási feladatait és egyszerre több oldalról és egymás hatását erősítve kezelik a problémákat.

 

A projekt megvalósítását szolgáló ingatlan a pályázó szervezet Girincs Község Önkormányzatának tulajdonában van, amely a település középső részén, könnyen megközelíthető helyen található. A fejlesztés során ezt az épületet kívánjuk hasznosítani és funkcióját bővíteni, az új feladatra alkalmassá tenni, igazodva a korcsoport igényeihez. Jó kis hely által használt helyiségek kialakításánál gondoskodunk arról, hogy a többféle szolgáltatás, program megfelelően ossza fel a helyiségek használati jogosultságait és idejét. A 3 év és az alatti és óvodás gyerekek, valamint a tanköteles korú gyerekek és 25 év alatti fiatalok részére kialakítandó helyiségek (játszó szoba, foglalkoztató) legalább 20 m2-ek. A helyiségeket a korcsoportos igényeknek megfelelően játékokkal, informatikai és sporteszközökkel szereljük fel.

Emellett a szolgáltatás működéséhez szükséges teakonyha, fürdőszoba, fürdési és mosási lehetőséggel, játszó-és/vagy sportudvar, kert (konyha- és/vagy virágoskert), a kicsik miatt célszerű babakocsi-tároló kialakítása. A szakmai munka érdekében kialakítandó helyiségek: előszoba, fogadó helyiség (17nm); játszószoba (26 nm); foglalkoztató szoba (43 nm); iroda, fürdőszoba, konyha, babakocsi tároló. Kertben: jól elkülönített terület kicsiknek, nagyoknak; kerti bútorok; árnyékoló; 2-2 telepített játék kicsiknek és nagyoknak.

Projektünk az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Támogató) által meghirdetett az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1037/2016 (II. 9.) számú kormányhatározatban szereplő éves fejlesztési keret alapján valósul meg.